Bemutatkozás

Munkatársak

dr. Makra Krisztián

fogorvos, konzerváló fogászat és fogpótlástan, parodontológia

2016 - Lexodont fogorvosi rendelő


2014 - 2016 - Privát Praxis Dániában


2008 - 2011 - Parodontológiai Szakvizsga gyakorlati ideje Zsidró Bt., Multident fogászat


2005 - 2013 - Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsga 2008, Amelo Invest Kft.

dr. Makra Krisztián

fogorvos, konzerváló fogászat és fogpótlástan, parodontológia

A Lexodont praxist azzal a céllal nyitottam meg 2016-ban, hogy pácienseimnek a legkorszerűbb ellátást tudjam biztosítani. Rendkívül fontos számomra, hogy minden egyes esetet részletesen megbeszéljünk, hogy olyan megoldást tudjunk közösen választani, amely a páciens érdekeit szolgálja, mellyel hosszútávon elégedettek lehetünk.
Az önálló rendelő megalapítása hosszabb ideje foglalkoztatott, de ezt a lépést nem tudtam volna anélkül meghozni, hogy összehasonlítom a hazai fogászatot a nemzetközi trendekkel. Ezért 2012-ben fél évig Ausztriában dolgoztam, mint helyettes orvos, majd 2014-2016-ig Dániában szereztem tapasztalatokat. Ezzel együtt lehetőségem nyílt számos külföldi kongresszuson, továbbképzésen részt venni, ahol a modern fogorvosi ellátás új eredményeit, technikáit sajátítottam el. Mivel a fogorvoslás rendkívüli mértékben fejlődik, ezeket a vívmányokat napra készen kell követni, hiszen ahogy a mondás tartja, „Jó pap holtig tanul”, mely az orvoslásra hatványozottan igaz.


dr. Kerekes Fanni

Fogszabályozás

2017 - Lexodont fogászati rendelő


2014 - től Madenta Fogászati Központ (fogszabályozás)


2010 - 2013 - Bakáts Dentál (fogszabályozó rezidens)


2013 - Fogszabályozás szakvizsga


2007 - Amelo Dental Center (konzerváló fogászat, protetika, fogszabályozás)

dr. Kerekes Fanni

Fogszabályozás

2007 óta dolgozom fogorvosként, ezt akárhogy is szépítjük, már több, mint másfél évtized, amelynek első részében az esztétikus fogászat iránti érdeklődésem dominálta tanulmányaimat és munkámat. Később saját fogszabályozódásomon felbuzdulva e mellé sündörgött be a fogszabályozás iránti szenvedélyem 2013-tól.
Egészen apró korom óta fogorvos szerettem volna lenni, amit akkoriban még mindenki viccként kezelt, azóta én alkalmazom a humort munkámban érzéstelenítés céljából.
Szakmai előmenetelemből viszont nem csinálok viccet; rendszeresen képzem magam, hogy pácienseimnek szakmai szempontból alapos, beteg oldalról pedig jól érthető és elérhető kezeléseket tudjak nyújtani.


dr. Reichert Éva

Konzerváló fogászat, protetika

2023-tól - Lexodont Fogászati Rendelő


2020-tól - Dabasi Dental (konzerváló fogászat, protetika)


2021-2022 - Clinident Fogászati Centrum (konzerváló fogászat, protetika)


2016-tól - Medi Centrum, Szekszárd (konzerváló fogászat, protetika)

dr. Reichert Éva

Konzerváló fogászat, protetika

A pécsi egyetemi képzés után a fogorvosi munkát 2016-ban kezdtem el. A kezdetekben olyan szakmai mentorokhoz volt szerencsém, ahonnan biztonsággal és jó irányelveken sajátíthattam el a fogorvoslás alapjait. Úgy érdemes a munkánkat végezni, hogy az precíz, odafigyelő legyen; tudásunk picit mindig bővítve legyen az aktuális technikáknak és irányelveknek megfelelően, hozzávéve hogy a folyamat során nagy átfedésben találkozzunk a páciens igényeivel.
Ennek a mentalitásnak a folytatásához találtam megfelelő közegre a Lexodont Fogorvosi Rendelőben.

A továbbképzéseken elsődlegesen az endodoncia, esztétikai fogászat és protetikai beavatkozások területén tanulom az új technikákat és nézőpontokat.
Akik ismernek, tudják, hogy a hétköznapjaimban, amikor tehetem keresem az esztétikum, művészetek, egészséges életmód, tudományos fejlesztések világát, így örülök, hogy ezek a területek mind ötvöződnek a fogászati munka során is.

Akár egy egyszerű vizsgálatról és tájékoztatásról, kisebb beavatkozásról, akár teljes átalakulást jelentő kezelésről van szó, jó érzés látni a kezelések nyújtotta eredményt és változást.

 

 


Gyöngyi

dentálhigiénikus, asszisztens

2007 - óta higiénikusként is dolgozom


2003 - dentálhigiénikusként végeztem a Szentágotai János Egészségügyi Szakképző Iskolájában


1989 - fogászati asszisztensként végeztem a Dolgozók Egészségügyi Szakiskolájában


1988 - óta dolgozom fogászaton


1985 - a Bókay János Eü. szakközépiskolában érettségiztem

Gyöngyi

dentálhigiénikus, asszisztens

dr. Makra Krisztián pácienseinek szájhigiénés kezelését végzem, helyes fogápolás elsajátítását tanítom, hiszen életünk során számos esetben változnak az anatómiai viszonyok a fogak körül, melyek rendszeres gondozást, ellenőrzést követelnek. Azért, hogy minden esetben hosszú távon jó eredmény szülessen a fogászati beavatkozást követően, gyakran előfordul, hogy régi fogápolási szokásainkat tovább kell fejleszteni, az adott környezethez kell igazítani. Fontos számomra, hogy pácienseink elsajátítsák az új módszereket, melyekkel még ügyesebben megőrizhetik szájuk egészségét. Jó látni, hogy a közösen begyakorolt technikával egyre hatékonyabban tisztítják fogaikat, és egyre mosolygósabban érkeznek kontrollvizsgálatokra.


Dia

dentálhigiénikus, asszisztens

2020 - Fogászati asszisztens


2021 - Dentálhigiénikus

Dia

dentálhigiénikus, asszisztens


Johanna

asszisztens

2023 - Pannon Kincstár, fogászati asszisztens

Johanna

asszisztens


Lili

asszisztens tanuló

2023 - Pannon Kincstár, fogászati asszisztens

Lili

asszisztens tanuló

Nincs szebb egy gyönyörű mosolynál amihez számomra fontos, hogy az embereknek (pácienseknek) szépek legyenek a fogai, ezért jelenleg a fogászati asszisztens szakmát tanulom. Mindig úgy véltem, hogy az egészséges, szép mosoly olyan erős magabiztosságot tud nyújtani, amitől egyből meg tud változni az emberek kisugárzása pozitív irányban.
Én ebben szeretnék nekik legjobb tudásom szerint segíteni, hasznos tanácsokkal ellátni és bátorítani őket az önfeledt mosolyuk viselésére.


Nóri

Páciens koordinátor

2019 - Páciens koordinátor


2021 - Praxis manager

Nóri

Páciens koordinátor